TIMANTIT

Kallisarvoiset ja ikuiset timantit ovat elämän suurimpia investointeja – myös tunnetasolla. Ne voivat kulkeutua suvussa sukupolvelta toiselle muuttumattomina edustaen perinteitä, jatkuvuutta ja vaurautta. Timantin arvo sen omistajalleen onkin siinä, mitä se edustaa, ei niinkään siinä paljonko se maksaa.

TIMANTTIEN LAATU

Timantin kauneus, harvinaisuus ja hinta määräytyy niinsanotun neljän C:n mukaan: cut, clarity, carat ja color, eli leikkaus, kirkkaus, karaatti ja väri. Vaikka kaikki timantit ovat kallisarvoisia, ne joissa yhdistyy paras leikkauksen, kirkkauden, karaatin(painon) ja värin yhdistelnmä — ovat maailman harvinaisimpia ja arvokkaimpia.

OSTA TIMANTTEJA

DFJ Collectionsilla on erittäin hyvät suhteet maailman suurimpiin timanttien toimittajiin. Kaikkiin myymiimme timantteihin saa kansainväliset laatu- ja aitoussertifikaatit. Ota meihin yhteyttä kysyäksesi parhaita timanttitarjouksia.

Timanttien ominaisuudet

CARAT / KARAATTI
Viittaa timantin painoon. Yksi karaatti painaa 0,20 grammaa.
CLARITY / KIRKKAUS

Viittaa inkluusioiden esiintymiseen timantissa.

Jokainen timantti on uniikki. Luonto määrää sen, että jokainen timantti on oma yksilönsä, aivan kuten sen kantajansakin. Inkluusiot ovat luonnollisia epäpuhtauksien esiintymiä timanteissa, kuten mineraaleja, tai säröjä, jotka ovat olleet timantissa jo sen muodostuessa maan uumenissa. Ne voivat näyttää pieniltä kiteiltä, pilviltä tai sulkamaisilta rakenteilta. Inkluusioiden ominaisuudet usein vaikuttavat timantin hintaan.

Jotkut inkluusiot voivat olla piilossa ja vaikeasti havaittavissa, jolloin niillä opn vain vähäinen vaikutus timantin ulkonäköön ja hintaan. Jos inkluusio on esimerkiksi timantin yläosassa, se voi vaikuttaa valon taittumiseen ja tehdä timantista himmeämmän.

CLARITY
FLflawless
IFinternally flawless
VVS1, VVS2very, very small inclusions
VS1, VS2very small inclusions
SI1, SI2slightly included
P1, P2, P3include
COLOR / VÄRI

Viittaa värikkyyden puuttumiseen, eli mitä vähemmän väriä, sen parempi. Timantteja löytyy lähes kaiken värisinä, mutta kirkkaat, värittömät timantit säilyvät kaikkein suosituimpina.

Timantit arvostellaan väriasteikolla D(väritön) - Z.

COLOR
DR, River
E
FTW, Top Wesselton
G
HW, Wesselton
ITCR, Top Crystal
JCR, Crystal
KTCA, Top Cape
L
MCA, Cape
N
OLight Yellow and Yellow
Z

CUT / LEIKKAUS

Viittaa timantin kulmikkuuteen ja mittasuhteisiin.

Luonto määrittää timantin ominaisuuksista suurimman osan, mutta vain mestari kykenee leikkaamaan ja hiomaan timantin, paljastaen sen todellisen kirkkauden, energian ja kauneuden.
Hyvinleikattu timantti heijastaa valoa sisäisesti matemaattisella tarkkuudella ja peilin lailla niin, että yhden seinämän läpi tuleva valo heijastuu vastakkaisista pinnoista ja ulos timantin yläosasta. Leikkaus viittaa myös timantin muotoon — pyöreä, neliö, päärynämäinen tai sydän esimerkiksi.